Vestfold og Telemark - Viken
Ring oss 48111748 (24 timer)

Nå blir det 4 nye flyktningboliger i Lunde!

Nome kommune ønsket å bygge 4 boliger i Lunde. Kommunen eier 3 tomter i Skogvegen, her bygges nå de nye boligene av Eiendomsdrift. 


Eiendomsdrift overleverer boligprosjektet 3.Januar til Nome Kommune. Det var en konkurranse med forhandlinger av å bygge de 4 boligene. Det var ca. 14 entreprenører som leverte inn tilbud til kommunen, til slutt var det Eiendomsdrift som kom best ut totalt sett på utforming/konsept og pris!

Tidlig i 2018 skrev Nome Kommune under på tilbudet fra Eiendomsdrift, og dette er et prosjekt til ca.6.8 millioner kroner.

«Vi i Eiendomsdrift var stolte av å kunne signere denne kontrakten. Vi skal bygge 4 separate familieboliger med felles garasje. Boligene har kun en etasje, men med 3 soverom, bad, stue, kjøkken og 2 boder. Det vil også bli asfaltert helt inn til boligene med to parkeringsplasser pr. bolig.»

Sier daglig leder Ole Christian Aa. Bakås

Intervju med:
Sondre Melås - Driftsingeniør i eiendomsavdelingen i Nome Kommune.

Jeg har ansvar for byggene og er hovedkontakten i prosjektet, men Jim Langvannkåsa er sjefen og tar de viktigste beslutningene.

Sondre har tidligere vært tømrer både for andre selskaper og selvstendig, hvor han har jobbet med både rehabilitering og nybygg. Han har også erfaring innen anleggsbransjen bl.a. som anleggsleder i jernbanerelatert firma.

Hvordan valgte dere Eiendomsdrift til dette prosjektet?

Nome Kommune holdt en konkurranse, hvor vi så på:
pris, konsept, løsninger, materiale og klimakonstruksjoner.

I slutten av konkurransen var det igjen 3 aktører, alle med et bra konsept men vi måtte tilføye noen justeringer og få byggene til å tilfredsstille våre krav. Aktørene lå da ganske likt, men til sist var det Eiendomsdrift som hadde den beste løsningen totalt, basert på pris, konsept, løsninger, materialer og klimakonstruksjon.

Flyktningboliger

Nome Kommune har bestemt at disse boligene skal bli brukt som flyktningboliger. I disse boligene vil det bli plass til 4 familier.

(Artikkel fortsetter under bildet)

45000561_341132709805194_7413922832108748800_njpg

Hva er viktig med husene?

Siden dette er kommunalt eide boliger har vi sett på alle aspekter rundt FDV (Forvaltning, Drift og Vedlikehold). Vi har prøvd å tenke på det meste som kan gå galt, for at det ikke skal gå galt. 
Dette er skattebetalerne sine penger, og vi ønsker å bygge bygg som er gode og basert på løsninger som gir kommunen lave langtidskostnader på drift og vedlikehold.

Boligene er bygd på en måte som gjør at de skal tåle å bli brukt kanskje litt annerledes. Dette har vi gjort for å redusere risikoen for store uventede kostnader.
Vi har tenkt på hver minste detalj, både bruk og plassering av gulvbelegg, kledning, oppvaskbenk i stål og andre løsninger for å oppnå lengre levetid og mindre vedlikehold på boligene.

Utvendig har vi valgt å ha takutstikk, dette beskytter veggen god del på toppen, så ikke vann kan komme inn. I bunn har vi valgt å ha heller rundt hele huset, og 20 cm opp til kledning slik at det ikke skal bli råte.Vi har royalimpregnert kledning, noe som er relativt rimeligere å vedlikeholde. Vinduene er aluminium beslåtte tre vindu, disse har over den dobbelte levetiden enn vanlig vindu.

Et stort pluss med disse boligene er takvinkelen og takhøyden som kan utnyttes som lagringsplass. Alle byggene er separate, så hver familie har ansvar for sitt hus. I starten hadde vi sett for oss to hus med to etasjer, men det ble endret til fire separate hus og en felles garasje da Norsjø Arkitekter tegnet inn dette i prosjektet.

(Artikkel fortsetter under bildet)

45144630_548947935519222_266935378542329856_njpg

Hvordan har det vært å jobbe med Eiendomsdrift?

Det har vært en god opplevelse å jobbe med Eiendomsdrift. Dere er lette å få kontakt med, lette å gjøre avtaler med, en god oppfølging, og ikke minst ser vi at dere har dyktige fagfolk. Nome Kommune bruker også Eiendomsdrift til prosjektet på Mudder’n og på Brannstasjonen i Ulefoss.

Det var veldig positivt å la oss få se elementfabrikken i Tønsberg. Det er betryggende for oss å se at produksjonen er bra og det benyttes gode materialer til boligene våre.

Vi har trua på at dette skal bli et bra prosjekt, og så langt ser byggene veldig fine ut.

                Sier driftsingeniør Sondre Melås



 Helene Braaten
Markedskoordinator